Livets krigare

Livet sätter alla människor på prov, vissa får svårare uppgifter än andra. Livet ger oss sorg, ensamhet, saknad, ilska, tvivel, dålig självkänsla och en mängd andra problem. Problemen skall få oss att ifrågasätta oss själva och vilka vi egentligen är. Vi skall tvivla så hårt att vi ställer oss frågan varför. Varför just jag och varför just nu?

Vi föds som en bok med helt tomma blad. Utsidan formas vart efter vi lever och insidan skrivs utifrån vad vi går igenom och vilka val vi gör. Vi ser varandra som de bokomslag vi väljer att visa upp och kan därifrån tro oss förstå vad varje människa har på sin insida. Vi dömer varandra utifrån vad andra berättar, hur vi ser ut eller utifrån vilka erfarenheter vi har. Vi skriver vår egen berättelse utifrån de uppgifter och problem som livet förväntar sig att vi ska lösa. Vissa böcker blir tyvärr kortare än andra, vissa blir aldrig färdigskrivna och väljer att avslutas halvvägs. I de sistnämnda fallen så har livet gett oss så pass svåra uppgifter så att vi inte kunde skriva klart vår bok. Sidor lämnas tomma och läggs undan. Vi kan sedan läsa om dessa böcker i oss andra.

Eftersom livet tycker att jag klarar mig så ofantligt bra, så lägger livet till lite extra problem och motgångar på mig. Ångest, oro, stress och ängslan är några av dessa extrauppgifter. Hittills så har jag klarat 100% av de test som livet satt framför mina fötter. Det vet jag eftersom jag står här, levande, idag. Vissa av dessa uppgifter kommer vara livslånga och jag kommer förmodligen aldrig att kunna ta min examen i dem. Men jag fortsätter med uppgifterna, jag klarar mig bra och jag ger inte upp. Jag kämpar och lyckas övervinna de problem som är så pass svåra att jag handlöst faller ner i en djup grop utan att kunna ta mig upp. Alla faller, alla har olika förmåga att ta sig upp, men alla faller. Kanske har du ramlat ner i en liten väggrop medan andra i en ravinspricka. Livet vill få mig att tvivla på mig själv och min förmåga att klättra upp igen, därför ramlar jag ner i djupare gropar och oftare än många andra. Många gånger faller jag utan anledning, livet bara kastar ner mig för att. Men än så länge, även fast att det tagit tid, så har jag kunnat klättra upp från den där gropen varje gång. Jag vet att livet kommer fälla krokben för mig, att det kommer kasta mig handlöst ner i gropen igen, och igen. Men jag vet också att jag kommer att kunna klättra upp igen, och igen.

Livet är allt ifrån en vacker dans på de finaste av rosor till den ljuvligaste musiken. Det är en kamp och ett krig där vi alla är krigare med samma motståndare; oss själva. Därför så ger livet de svåraste och hårdaste striderna till de starkaste och mest tappra krigarna. Vill du vinna över dig själv, bygg upp en strategi och var smart. Ta alla livlinor du behöver och fortsätt slåss även fast livet slår tillbaka. Vi klarar oss, speciellt du som tror på dig och dig själv.

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>